Γλυκιά πανδαισία γεύσεων στην 80η ΔΕΘ

Collage (2)

Γλυκιά πανδαισία γεύσεων στην 80η ΔΕΘ

Από τους σπουδαστές και τους απόφοιτους                   Αρτοζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας

 

 

Οι σπουδαστές & απόφοιτοι της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, μαζί με τους καθηγητές τους κύριο  Τάσο Αθανασιάδη και την κυρία Κική Γούτα, μάγεψαν το κοινό της 80η ΔΕΘ, με τα αρώματα και τις γεύσεις που δημιούργησαν στη Γωνιά Γαστρονομίας.

Η Γωνιά Γαστρονομίας, με διοργανωτές τις εταιρείες Butterfly Communications & την Culinology Team Hellas, φιλοξενείται στο περίπτερο 13  για 3η συνεχόμενη χρονιά με την παρουσία 22 τοπικών εκθετών.

 

Το team Αρτοζαχαροπλαστικής στήριξε την παραδοσιακή μαγειρική προσθέτοντας και μοντέρνες πινελιές, χρησιμοποιώντας τα τοπικά προϊόντα των εκθετών. Οι συνταγές ήταν οι εξής:

  • Λουκουμάδες με μέλι και γύρη λουλουδιών
  • Χυλοπίτες γλυκιές με μέλι και κανέλα
  • Δίπλες με μπαχαρικά

 

Την Γωνιά Γαστρονομίας επισκέφθηκαν περισσότερα από 10.000 άτομα, τα οποία είχαν την δυνατότητα να γευθούν τις συνταγές των σπουδαστών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Η κα Κική Γούτα, με την μεγάλη εμπειρία της στα θέματα διαιτολογίας & διατροφής, καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας των εδεσμάτων ενημέρωνε το κοινό για τις διατροφικές αξίες των τοπικών προϊόντων και για τις μοντέρνες τεχνικές παρασκευής των τοπικών εδεσμάτων.

 

Πληροφορίες:

IEK ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη,T. 2310552406

www.iek-xini.edu.gr | iek@xinis.net| www.facebook.com/iekxinithessaloniki

Share this:

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο