Η Ευρώπη στην περιοχή μου – Europe in my Region

 

 

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion) είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας, που στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους. Συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

 

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν συγχρηματοδοτούμενα έργα, να ενημερωθούν γι” αυτά και να μοιραστούν εμπειρίες και εικόνες μέσα από τα social media.

 

 

 

 

 

 

Εκδηλώσεις προβολής συγχρηματοδοτούμενων έργων
Σε πάνω από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, τα έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγουν για το  κοινό ή προβάλλονται μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις. Στον διαδικτυακό χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτυπώνονται οι εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες και στην Ελλάδα, όπου διοργανώνονται στις Περιφέρειες και στην Αθήνα.
 

 

 

Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Πόλη: Κιάτο

 

Χώρος: Κέντρο Υγείας Κιάτου

Ημ/νία: 5/5/2017

Ώρα έναρξης: 11:00 πμ

Ξενάγηση και αφιέρωμα στην υγεία στο Κέντρο Υγείας Κιάτου.

 

 

 

 

Πόλη: Καλαμάτα

 

Ημ/νία: 26/5/2017

Χώρος: 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας Εκδήλωση για τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, το οποίο ανεγέρθηκε με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ (ΕΣΠΑ 2007-2013)

 

 

 

 

Πόλη: Σπάρτη

 

Ημ/νία: 31/5/2017

Χώρος: Πάρκο Γουδέ

Αφιέρωμα στο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο Πάρκο Γουδέ (Ταμείο ΕΤΠΑ) σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος. Πρόκειται για έναν οργανωμένο χώρο πρασίνου και ψυχαγωγίας συνολικής επιφάνειας περίπου 40.000τμ. που ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει δίκτυο μονοπατιών, ποδηλατική διαδρομή, παιδότοπους, χώρους άθλησης, χώρο εκδηλώσεων, λίμνη, θέατρο, εκπαιδευτικούς κήπους, αναψυκτήριο, βοηθητικούς χώρους κ.α.

Θα πραγματοποιηθεί συμβολική δεντροφύτευση, ομιλίες, παιχνίδια, εικαστικά δρώμενα στο χώρο του πάρκου. Θα γίνει επίσης η βράβευση του μαθητικού διαγωνισμού φωτογραφίας.

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ε.Υ.Δ.Ε.Π. Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

   

Ημερομηνία 26/04/2017

 

 

 

Πρόσκληση

 

Η πρωτοβουλία Europe in my region “Open EU Project days” στοχεύει στην ανάδειξη των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες προβάλλοντας τα αποτελέσματα, τα οφέλη, τις ευκαιρίες και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους και επικεντρώνεται κυρίως  στο άνοιγμα των έργων στους πολίτες.

 

 

Στα πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η Ε.Υ.Δ.Ε.Π. Π. Πελοποννήσου, σας καλεί να συμμετάσχετε στην ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο:

 Κέντρο Υγείας Κιάτου στις 05-05-2017.

 

Ώρα έναρξης της εκδήλωσης θα είναι 11:00 πμ. και θα περιλαμβάνει:

 

  • Χαιρετισμό και ενημέρωση για συγχρηματοδοτούμενα έργα και πρωτοβουλίες της ΕΕ– DG Regio, για έργα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
  • Ενημέρωση σε θέματα προληπτικής ιατρικής από τον Δ/ντη του ΚΥ Κιάτου.
  • Ενημέρωση σε θέματα υγείας από την 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου.

 

 

 

 

Ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

 

 

 

Πέτρος Τατούλης

Please like & share:

Enjoy this blog? Please spread the word :)