ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ

KODAK Digital Still Camera

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΣΙΚΥΩΝΟΣ, ΖΕΜΕΝΟΥ, ΤΑΡΣΟΥ & ΠΟΛΥΦΕΓΓΟΥΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/2/2016

 

ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΑΝ  

ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ.

 

 

Γίνεται γνωστό ότι αντιπροσωπεία από μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου, υπό τον Διευθυντή κ. Αντώνιο Σταυρόπουλο, Θεολόγο,  αποτελούμενη από τους κ. Μάνη Σταυρούλα, Θεολόγο, κ. Σαζακλή Ευαγγέλια, Φιλόλογο και κ. Παπαθανασόπουλο Χρήστο, Φυσικό, επισκέφθηκε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο χθες, 23 Φεβρουαρίου 2016, στους χώρους του Επισκοπείου προκειμένου να υποβάλλουν τα σέβη τους, να λάβουν την ευλογία του αλλά και να συζητήσουν μαζί του θέματα που αφορούν στην ζωή τους και να δεχθούν συμβουλές σχετικά με τις επερχόμενες Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Σε πολύ ευχάριστο και θερμό κλίμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας νουθέτησε τα παιδιά ως προς την συμπεριφορά τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι, την συνεισφορά τους στην διατήρηση των θεσμών και των παραδόσεων, την κριτική στάση, που θα πρέπει να τηρούν, στην τρέχουσα επικαιρότητα και στην εσχάτως αναδειχθείσα κρίση αξιών αλλά κυρίως την συμμετοχή τους στην ζωή της Εκκλησίας, η οποία αποτελεί και το μοναδικό νόημα και προορισμό στην ζωή του κάθε Χριστιανού. Ακόμη, ο Μητροπολίτης μας εξήγησε με απλότητα στους μαθητές ότι, τελικώς, το μόνο που έχει πραγματική σημασία είναι το να μάθουν να ζουν κατά το θέλημα του Θεού και σύμφωνα με την Χριστιανική διδασκαλία. Τους προέτρεψε να τηρούν χωρίς φανατισμούς τα απλά καθημερινά αλλά και ουσιαστικά καθήκοντα τους ως Χριστιανοί, όπως την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, την αλληλεγγύη μεταξύ των συνανθρώπων τους, την αναγνώριση στην αξία της ζωής, την τάση για προσφορά και αυτοθυσία αλλά και την διάθεση για μόρφωση. Αυτές οι αξίες, εάν αποτελούν τον οδηγό στην ζωή τους, θα τους μεταβάλλουν σε φάρους αρετής και ανθρωπιάς. Αμέσως μετά απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικές με το μέλλον τους, αλλά και σε ιδιαίτερα προσωπικές ερωτήσεις που αφορούν στο καθημερινό πρόγραμμα του Μητροπολίτου, στα χόμπι, στις προσπάθειες που καταβάλλει για την Τοπική μας Εκκλησία, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως Ποιμένας της Αποστολικής Εκκλησίας της Κορίνθου, τις οποίες ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αποδέχθηκε με αξιοσημείωτη χαρά και ευχαρίστηση.

Τέλος, αφού τους έδωσε από μια μικρή ευλογία ως ενθύμιο της επισκέψεως τους στο Επισκοπείο, τους ξενάγησε στους χώρους του ανακαινισμένου Μητροπολιτικού Οίκου εξηγώντας τους ταυτόχρονα και την ιστορία του κτιρίου, το οποίο αποτελεί κόσμημα και σημείο αναφοράς για την πόλη της Κορίνθου καθιστώντας τους, κατ’ αυτόν τον τρόπο, κοινωνούς και συμμέτοχους ενός σημαντικού μέρους της Κορινθιακής Εκκλησιαστικής Ιστορίας και της ζωής της πόλεως.

KODAK Digital Still Camera

KODAK Digital Still Camera

KODAK Digital Still Camera

KODAK Digital Still Camera

KODAK Digital Still Camera

KODAK Digital Still Camera

KODAK Digital Still Camera

KODAK Digital Still Camera

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Share this:

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)