Ο Πατριάρχης Πορφύριος και ο Σύμβουλος του Τραμπ στη Μονή Βισόκι Ντέτσανι

0

Την κοινή επίσκεψη τους στα ιερά σεβάσματα της Σερβικής Εκκλησίας συνεχίζουν ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος και ο σύμβουλος πνευματικών θεμάτων του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ, πάστορα δρ. Μαρκ Μπερνς.  Μετά την επίσκεψη τους εχθές στην ιστορική καθέδρα των Σέρβων Πατριαρχών στη Μονή Πετς, σήμερα επισκέφθηκαν στη Μονή Βισόκι Ντέτσανι.

Στην πύλη του αρχαίου σερβικού ιερού, τον Πατριάρχη και τον υψηλό επισκέπτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής υποδέχτηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος, και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σάββας με την αδελφότητα της Μονής του Ντέτσανι.

Αμέσως μετά την τέλεση της Δοξολογίας επί τη υποδοχή του Σέρβου Προκαθημένου στο Καθολικό της Μονής, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος και ο Πάστορας Μπερνς προσκύνησαν τα λείψανα του Αγίου Βασιλιά Στεφάνου του Ντέτσανι, και στη συνέχεια ο Ηγούμενος Σάββας παρουσίασε στους προσκεκλημένους την πλούσια ιστορία του ιερού του Ντέτσανι, το οποίο περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.