Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου 2026 η τέταρτη κατασκηνωτική περίοδος για κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας στην Κασσιώπη. Αρχηγός της περιόδου είναι η πρεσβυτέρα Μαρία Κυτιλή- Μουρτζανού, εκπαιδευτικός, υπαρχηγός η κ. Ευαγγελία Μουρτζανού, εκπαιδευτικός, και πνευματικός σύμβουλος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Συμμετέχουν περί τις 115 κοπέλες, μαζί με τα στελέχη, που είναι φοιτήτριες οι περισσότερες και συμμετέχουν εθελοντικά και με αγάπη για τα παιδιά.
Τον αγιασμό τέλεσε το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, Μετά τον αγιασμό ο κ. Νεκτάριος άκουσε από τα κορίτσια ωραία κατασκηνωτικά τραγούδια και ύμνους, ενώ χάρηκε με το κέφι και τη ζωντάνια τους. Στη συνέχεια, μίλησε στα παιδιά και υπενθύμισε ότι η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στην Παναγία, ως Παντάνασσα, ως την των πάντων βασίλισσα. Η Παναγία ήταν μία απλή κοπέλα του λαού. Από την αρχή της ζωής της όμως είχε αγάπη για τον Θεό, ταπεινότητα, προσευχή και παρέμεινε στη ζωή της αγνή. Η αγνότητα είναι μία αρετή η οποία σήμερα περιφρονείται, θεωρείται οπισθοδρομική κατάσταση. Όμως είναι στολίδι για τον άνθρωπο, και ιδίως για τον νέο. Ο πολιτισμός μας σήμερα ομνύει στην φιληδονία, στο δικαίωμα του ανθρώπου να τα δοκιμάζει όλα. Όμως αυτή η κατάσταση δεν βοηθά τον άνθρωπο να λειτουργεί με σεβασμό προς το σώμα του και να προετοιμάζεται για το μυστήριο της αγάπης, της οικογένειας, της δημιουργίας. Χρειάζεται λοιπόν να μιμούμαστε την Παναγία, να καλλιεργούμε τον εαυτό μας, ώστε να προχωρούμε με ψυχική ωριμότητα και όχι με βιασύνη σε σχέσεις που να έχουν υπευθυνότητα και να μην είναι απρόσωπες.
Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι κάθε φορά που έρχεται στην κατασκήνωση αισθάνεται ότι όλα τα παιδιά της Κέρκυρας είναι παιδιά του, διότι νιωθει τη χαρά, τον ενθουσιασμό, το ότι η κατασκήνωση είναι το σπίτι τους, και ο ίδιος παλεύει να μη λείψει τίποτα από τα παιδιά όλες αυτές τις ημέρες, αλλά να νιώθουν ότι η Εκκλησία φροντίζει και για τις υλικές και για τις πνευματικές τους ανάγκες! Συνεχάρη το αρχηγείο και τα στελέχη για τον κόπο και για το ωραίο κλίμα και ζήτησε από τα παιδιά να αφήσουν πίσω κάθε έγνοια, για να χαρούν την κατασκήνωση
Τα παιδιά αφιέρωσαν στον Μητροπολίτη δύο τραγούδια στο τέλος και με ενθουσιασμό τον ευχαρίστησαν για όλη του την πατρική αγάπη.
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.