Εναέριες δυνάμεις πυρσόβεσης σπεύδουν για βοήθεια από την Αλεξανδρούπολη Σοβαρά ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στη περιοχή Θάνος της Λήμνου, περίπου στις 2,30 το μεσημέρι, όπου βρίσκεται χωματερή.
Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 26 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρων και εννέα οχήματα, ενώ στην επιχείρηση συνδράμει με υδροφόρες ο δήμος Λήμνου.
Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο και έχει προγραμματιστεί να μεταβεί στη Λήμνο με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, μια ομάδα πεζοπόρων της 7ης ΕΜΟΔΕ.
Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί δυο πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη, για μεταφορά ατόμων από την παραλία Θάνος προς ασφαλές σημείο. Σημειώνεται ότι τις 4 το απόγευμα εκδόθηκε μήνυμα 112 για την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στις περιοχές, Αγία Παρασκευή και Προφήτης Ηλίας, με κατεύθυνση προς Μύρινα. Επίσης, στις 3,30 το απόγευμα εκδόθηκε μήνυμα 112, για την ενημέρωση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς.
Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή της Λήμνου σήμερα είναι σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορια 3).