Ο Πάνος Αβραμόπουλος στον Pemptousia FM για τον νομπελίστα συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

0

Home Ραδιόφωνο Ο Πάνος Αβραμόπουλος στον Pemptousia FM για τον νομπελίστα συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

13 Οκτωβρίου, 2026 – 12:30

Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2026 – 12:28

Ο Πάνος Αβραμόπουλος, παρουσιάζει σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026, 8:00 μ.μ., στο Ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας – pemptousia.fm το πορτραίτο του νομπελίστα συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Ειδικότερα μιλά για:

Τον πατέρα του μαγικού ρεαλισμού – συνέλιξη του φανταστικού με το πραγματικό – και βραβευμένο νομπελίστα το 1982, που διάνοιξε νέου ορίζοντες στην παγκόσμια λογοτεχνία. Τον απαράμιλλο συγγραφέα των έργων «Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας», «Εκατό χρόνια μοναξιάς», «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» και άλλων αριστουργημάτων, που σμίλευσαν αισθητικά τα γράμματα διεθνώς. Τον ασυμβίβαστο πνευματικό άνθρωπο και ακτιβιστή, που μέσα από τα κείμενά του, μαστίγωσε αλύπητα την πολιτική διαφθορά, την καταπίεση και τα ανελεύθερα καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής και συνέβαλε ζωτικά στο εκδημοκρατισμό τους. Πατήστε ΕΔΩ για να ακούσετε την εκπομπή Σας προσκαλούμε λοιπόν σήμερα Τρίτη 13/10/2026 και ώρα 8:00 μ.μ. στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας», για μια δημιουργική ακρόαση, με το πορτραίτο του κορυφαίου νομπελίστα συγγραφέα και ακτιβιστή Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.