Σαρωτικός έλεγχος στις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να φτάσουμε και στο τελευταίο ευρώ»

Τον εντοπισμό και την ανάκτηση των παράνομων επιδοτήσεων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει βάλει ως στόχο του το υπουργείο Οικονομικών. Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή Newsroom, συγκροτείται ειδική επιχειρησιακή ομάδα από στελέχη της ΑΑΔΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ στη διαδικασία συμμετέχει και η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

«Η εντολή που έχουμε από τον Πρωθυπουργό είναι να φτάσουμε μέχρι τέλους και στο τελευταίο ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως στόχος είναι να επιτευχθούν άμεσα αποτελέσματα, ήδη από το φθινόπωρο.

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τις μεγαλύτερες υποθέσεις, δηλαδή περιπτώσεις όπου υψηλές επιδοτήσεις κατευθύνθηκαν σε λίγα ΑΦΜ, καθώς και σε φακέλους που έχουν ήδη παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη ή έχουν μπλοκαριστεί από τον ίδιο τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Η ΑΑΔΕ θα πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές και φυσικές διασταυρώσεις – θα ελέγξουμε αν τα δηλωμένα βοσκοτόπια συμβαδίζουν με τα στοιχεία του Ε9, θα ανοίξουμε λογαριασμούς, θα ακολουθήσουμε τη ροή του χρήματος», δήλωσε ο κ. Τσάπαλος.

Κανένα περιθώριο για τους επιτήδειους: «Θα βρουν τοίχο»

Παρά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ορισμένοι εξακολουθούν να υποβάλλουν ψευδείς δηλώσεις επιδοτήσεων. «Να είναι βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να πάρουν χρήματα. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί με τη λογική του παρελθόντος, θα βρει τοίχο μπροστά του», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Επεσήμανε επίσης πως οι αρμοδιότητες του ΟΠΕΚΕΠΕ σταδιακά μεταφέρονται στην ΑΑΔΕ, κάτι που θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα των ελέγχων.

Αυξημένοι έλεγχοι και στις παραλίες: 3.000 καταγγελίες πολιτών σε δύο μήνες

Σε άλλο σκέλος της παρέμβασής του, ο εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στην καλύτερη εικόνα στις παραλίες, έπειτα από χιλιάδες καταγγελίες πολιτών μέσω της εφαρμογής της ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα:

Μάιο και Ιούνιο καταγράφηκαν 3.000 καταγγελίες, λιγότερες από τις περσινές.

Το 50-55% αυτών έχουν ήδη ελεγχθεί, με περιορισμένα φαινόμενα παραβατικότητας.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα και 48ωρα λουκέτα σε επιχειρήσεις που παραβίασαν τη νομοθεσία.

«Φέτος οι επιχειρηματίες ήταν πιο προετοιμασμένοι. Υπάρχουν κανόνες και οι περισσότεροι συμμορφώθηκαν,» δήλωσε ο κ. Τσαπάλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολιτική Απορρήτου & Cookies
YouTube
YouTube