Θεία Λειτουργία στον “λαβωμένο” από το τρομοκρατικό χτύπημα της 22ας Ιουνίου 2025 Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό τελέστηκε την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ’ εν Χαλκηδόνι Οικουμενικής Συνόδου, 13 Ιουλίου, προεξάρχοντος του Επισκόπου Σελευκείας κ. Ρωμανού, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας.
Συλλειτούργησαν ο Επίσκοπο Ιεραπόλεως κ. Αρσένιος, ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας παρά τω Πατριαρχικώ Θρόνο Αντιοχείας, Αρχιμανδρίτη Φίλιππος Βασίλτσεφ και ιερείς του ναού.
Η ακολουθία τελέσθηκε στην αραβική και την εκκλησιαστική σλαβονική γλώσσα, αναφέρει η ιστοσελίδα του Γραφείου Εκπροσώπησης της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Δαμασκό.
Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της κεκοιμημένης δούλης του Θεού Σιχάμ Γκανάμ, η οποία είχε τραυματιστεί συνεπεία της τρομοκρατικής επιθέσεως στον ιερό ναό του Αγίου Προφήτου Ηλία και την παραμονή υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο.
Μετά τη δέηση ακολούθησε επιμνημόσυνο γεύμα στην ενοριακή αίθουσα του ναού.
Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Κλήρου με τις οικογένειες των θυμάτων του Προφήτη Ηλιού της Δαμασκού
The post Θεία Λειτουργία στον “λαβωμένο” από το τρομοκρατικό χτύπημα Ναό του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό appeared first on Ορθοδοξία News Agency.