Την Κυριακή 20 Ιουλίου 2025, η ενορία του Προφήτη Ηλία στο Ρέντινγκ υποδέχθηκε με χαρά τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα για τον εορτασμό της εορτής.
Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τύμπας, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Δρ Ανδρέας Ανδρεόπουλος και ο Αιδεσιμολογιώτατος Αρχιδιάκονος Γεώργιος Τσούρος.
Στο τέλος της λειτουργίας, τελέστηκε μνημόσυνο για όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό και ηρωικό τρόπο κατά την παράνομη εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο – Αύγουστο του 1974 – μια συγκινητική στιγμή που ένωσε το εκκλησίασμα σε μια προσευχή για τη μνήμη τους.
Μετά την ακολουθία, η Πρόεδρος του Ενοριακού Συμβουλίου Θεοδώρα Δημακοπούλου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο για την πνευματική του καθοδήγηση και την ποιμαντική του φροντίδα. Εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον διορισμό του Αιδεσιμότατου Πρωτοπρεσβύτερου π. Κωνσταντίνου ως νέου εφημέριου και τίμησε την πολυετή διακονία του Αιδεσιμότατου Πρωτοπρεσβύτερου Ian Graham.
«Είμαστε όλοι εθελοντές», σημείωσε, «που εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε την ορθόδοξη κληρονομιά μας και να προωθήσουμε τον ελληνικό πολιτισμό σε αυτή τη ζωντανή και ποικιλόμορφη γωνιά της Αγγλίας». Επαίνεσε το Ελληνικό Σχολείο, την ενοριακή επιτροπή, τους επιτρόπους και την ευρύτερη κοινότητα για την αφοσίωσή τους και απηύθυνε έκκληση για συνεχή υποστήριξη καθώς η ενορία αναζητά μόνιμη στέγη.
Στον χαιρετισμό της, η δήμαρχος του Reading, Δρ Alice Mpofu-Coles, η οποία επίσης παρευρέθηκε, εξήρε τη συμβολή της ενορίας στην πόλη και προέτρεψε όλες τις κοινότητες να ενώσουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την προώθηση της ενότητας. Παρούσα ήταν επίσης η αιδεσιμότατη Jo, η οποία εκπροσωπούσε τις χριστιανικές κοινότητες της πόλης.
Απαντώντας, ο Σεβασμιότατος έδωσε τις πατρικές του ευλογίες και ενθάρρυνση. Μίλησε για τον διαρκή ρόλο της Εκκλησίας στην καλλιέργεια της πίστης, της γλώσσας και της ταυτότητας και επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στο όραμα της κοινότητας για το μέλλον.
Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με χαρμόσυνη φιλοξενία, καθώς οι ενορίτες και οι καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν με ευχαριστία και συντροφικότητα.
Φωτογραφίες: Αλέξιος Γεννάρης
The post Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων εόρτασε την πανήγυρη του Προφήτη Ηλία στην ενορία του Ρέντινγκ appeared first on Ορθοδοξία News Agency.