Την Κυριακή Θ΄ Ματθαίου, 10 Αυγούστου 2025, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους. άρτους και στη συνεχεία τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας. Στο τέλος τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα (συναπαντήματα) των μακαριστών Ελένης και Μαρίας Μαζωνάκη.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ερμήνευσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, κατά την οποία ο Χριστός, μετά το θαύμα του χορτασμού των πέντε χιλιάδων ανδρών, εμφανίζεται στους Μαθητές Του να περιπατεί επί της θαλάσσης, να σώζει τον Απόστολο Πέτρο μόλις άρχισε να καταποντίζεται στην πορεία του πάνω στα αφινιασμένα κύματα και να καταπαύει την τρικυμία, υπογραμμίζοντας ότι χωρίς πίστη στον Χριστό ο άνθρωπος καταποντίζεται από τα κύματα, πνίγεται και χάνεται στη θαλασσοταραχή της ζωής. Τέλος, προέτρεψε να έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη πάντοτε στον Θεάνθρωπο Κύριο, ο οποίος μας σώζει από κάθε πειρασμό και συμφορά, να μην ολιγοπιστούμε ούτε να διστάζουμε μπροστά στις δυσκολίες και τις τρικυμίες της ζωής, αλλά να έχουμε θάρρος και να αφηνόμαστε στα ασφαλή χέρια του Σωτήρα μας Κυρίου.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσιμολ. Εφημέριος του ναού Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.
Εκκλησιάσθηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Νικόλαος Φυγετάκης.
The post Ιεραπύτνης Κύριλλος: Να έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον Θεάνθρωπο Κύριο appeared first on Ορθοδοξία News Agency.