Έτσι αναγνωρίζουμε το ποτό «μπόμπα», η σύγκριση με δύο μπουκαλάκια – «350 ανήλικοι στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής από αλκοόλ»

Μπορεί να μην είναι ακόμη βέβαιο αν ο θάνατος της 16χρονης που κατέρρευσε έξω από κλαμπ στο Γκάζι σχετίζεται με το αλκοόλ, ωστόσο εκείνο το βράδυ έγιναν τέσσερις συνολικά κλήσεις στο ΕΚΑΒ από ανθρώπους που είχαν βγει να διασκεδάσουν. Τους τρόπους με τους οποίους οι καταναλωτές μπορούν να διακρίνουν αν ένα ποτό είναι καθαρό ή όχι, παρουσίασε ο χημικός Γιώργος Δράκος στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Newsroom». Όπως είπε, είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβουμε σε συνθήκες μπαρ ή νυχτερινής διασκέδασης. Στο εργαστήριο ετοίμασαν δύο μπουκάλια, το ένα με καθαρό ποτό και το άλλο με νοθευμένο. Το νοθευμένο είναι πιο θολό και περιέχει κακής ποιότητας αιθυλική αλκοόλη. Υπάρχει άλλη μια δικλείδα ασφαλείας, όπως είπε: Αν κουνήσουμε τα μπουκάλια θα δούμε ότι στο καθαρό ποτό δεν έχουμε συσσώρευση φυσαλίδων, ενώ στο νοθευμένο μένει ο αφρός πάνω. Ανάλογα με τον βαθμό νόθευσης παραμένει περισσότερη ώρα ο αφρός. «Επίσης κάποιοι γυρνάνε το μπουκάλι ανάποδα για να δουν αν έχει μείνει κάποιο ίζημα, κάποια […]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολιτική Απορρήτου & Cookies
YouTube
YouTube