Αύξηση 3,8% στον αριθμό επισκεπτών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τον Μάρτιο -Ποια προτιμούν

Στο μουσείο Δελφών

Αύξηση 3,8% σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Μάρτιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024.

Παράλληλα υπήρξε και αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 29,3% και των εισπράξεων κατά 126,6% (λόγω αλλαγής τιμολογιακής πολιτικής).

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Το α’ τρίμηνο, παρατηρείται σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024, αύξηση κατά 4,1% στους επισκέπτες, κατά 12,9% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 59,3% στις εισπράξεις.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους, τον Μάρτιο 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, καταγράφεται αύξηση των επισκεπτών κατά 3,3%, των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 1,3% και των εισπράξεων κατά 33,1%.

Δειτε το παρακάτω γράφημα

Στα δημοφιλέστερα το μουσείο Ακρόπολης, Εθνικό Αρχαιολογικό, το μουσείο των Δελφών, της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και η Ακρόπολη, η Επίδαυρος και οι Μυκήνες.

Το α’ τρίμηνο, παρατηρείται, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024, αύξηση κατά 3,4% στους επισκέπτες, μείωση κατά 1,1% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και αύξηση κατά 23,1% στις εισπράξεις.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολιτική Απορρήτου & Cookies
YouTube
YouTube