Home ΕΚΚΛΗΣΙΑ Άγιο Όρος: Νέα μέτρα για την πρόσβαση των προσκυνητών από το 2025
Aυστηρά μέτρα για την πρόσβαση των προσκυνητών, που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2025 ανακοίνωσε η Ιερή Κοινότητα του Αγίου Όρους, θέλοντας να διαφυλάξει τη μοναστική ζωή και το πρόγραμμα προσευχής, λόγω και της αυξανόμενης επισκεψιμότητας.
Όπως αναφέρει το ekklisiaonline.gr, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, ο μέγιστος αριθμός προσκυνητών που θα μπορούν να φιλοξενούνται περιορίζεται αυστηρά .
Η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο με επίσημες προσκλήσεις, ενώ απαγορεύεται αυστηρά η μετακίνηση ή η αίτηση διαμονής σε άλλα Κελιά ή Μοναστήρια χωρίς προηγούμενη έγκριση.
Σε περιόδους μεγάλων εορτών, θα υπάρχει προσωρινή ευελιξία, αλλά μόνο με την έγκριση του Γραφείου Προσκυνημάτων.
Η Ιερά Κοινότητα καλεί όλους τους προσκυνητές να αιτούνται και να λαμβάνουν έγκριση τουλάχιστον μία ημέρα πριν από την άφιξή τους, έως τις 12:00 μ.μ., ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Check Also