Αμετάβλητα διατήρησε η Fed τα επιτόκια παρά τις πιέσεις του Τραμπ

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, στο εύρος του 4,25% έως 4,50%, παρά τις πιέσεις που είχε ασκήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, για πρώτη φορά από το 1993, δύο μέλη της αρμόδιας επιτροπής μειοψήφησαν – η Μισέλ Μπόουμαν και ο Κρίστοφερ Γουάλερ – αφού τάχθηκαν υπέρ της μείωσης επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Στην ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας επισημαίνεται πως η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας «επιβραδύνθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο» του έτους και ότι η αγορά εργασίας παραμένει «σταθερή» με χαμηλό δείκτη ανεργίας. «Ο πληθωρισμός παραμένει κάπως αυξημένος», υπογραμμίζεται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολιτική Απορρήτου & Cookies
YouTube
YouTube