Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο περικαλλής ομώνυμος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Καρδίτσας.
Η Εκκλησία μας, δίκαια ονομάζει τους δύο αυτούς Αγίους μας Ισαποστόλους, διότι ο άγιος Κωνσταντίνος ανέδειξε την ορθόδοξη πίστη σε όλη την αυτοκρατορία και η Αγία Ελένη την στέγασε.
Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη 21 Μαΐου 2025, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και συλλειτουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου κ. Τιμοθέου.
Προ της Απολύσεως ευλόγησε το κόλλυβο των Αγίων και τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Κωνσταντίνου, ο οποίος κατ΄ αυτή την ημέρα ήγαγε την ονοματική του εορτή.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε, στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αγαθάγγελος.
The post Αρχιερατικό συλλείτουργο για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρδίτσα appeared first on Ορθοδοξία News Agency.