Μεγάλη έλλειψη παρατηρείται φέτος στις διαθέσιμες ποσότητες σαρδέλας που αλιεύονται στον Πατραϊκό Κόλπο. «Η τιμή της έχει φτάσει και τα 15 ευρώ το κιλό από 6 – 7 ευρώ που ήταν πέρυσι», δήλωσε στην ΕΡΤ η Στέλλα Μανωλουδάκη, ιδιοκτήτρια ιχθυοπωλείου στην Πάτρα. «Ο γαύρος πάλι από 5 – 6 ευρώ πέρυσι έχει φτάσει στα 8 – 9 ευρώ το κιλό, ακριβότερος αλλά σε πιο λογική τιμή», πρόσθεσε. «Εικάζουμε ότι η υπεραλίευση έχει οδηγήσει στην έλλειψη της σαρδέλας στον Πατραϊκό κόλπο. Σαν αποτέλεσμα οι καταναλωτές να στρέφονται σε φθηνότερα ψάρια όπως ο γαύρος ή στην τσιπούρα που υπάρχει σε αφθονία καθώς είναι ψάρι ιχθυοτροφείου», κατέληξε.
