Τον διπλασιασμό τουλάχιστον της διάρκειας ζωής ενός νέου καινοτόμου τυριού υψηλής διατροφικής αξίας, εμπλουτισμένου με αιθέρια έλαια και εκχύλισμα ρίγανης και υποπροϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας (κυρίως τυρόγαλα), που διαθέτει ενισχυμένες αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, «γέννησε» το ερευνητικό έργο «WHEYROMATIC», που υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης. Το νέο προϊόν, που θα έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον δύο μήνες, έναντι του ενός που διαθέτει σήμερα ένα παρόμοιο προϊόν, θα δίνει σαφή προβάδισμα και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον εξαγωγέα του, ενώ αυτό αναμένεται να βγει στην αγορά από τον Αγροκτηνοτροφικό Βιομηχανικό Συνεταιρισμό Προσοτσάνης «ΜΕΝΟΙΚΙΟ» μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως τονίστηκε στην εκδήλωση. Παρουσιάζοντας τον έργο, ο καθηγητής στον Τομέα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., Θωμάς Μοσχάκης, επισήμανε ότι η αυξημένη διάρκεια ζωής του νέου καινοτόμου προϊόντος, επηρεάζει θετικά την ασφαλή μεταφορά και αποθήκευσή του, δίνοντας έτσι σαφή και ανταγωνιστικό προβάδισμα στον εξαγωγέα του, ενώ όπως επισήμανε, η παραγωγή του θα […]
