Λαμπρό συλλείτουργο Αρχιεπισκόπου Κρήτης και Μητροπολίτου Δημητριάδος στον Βόλο

Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο υποδέχθηκε επισήμως σήμερα ο Τοπική Εκκλησία της Μητροπόλεως Δημητριάδος, ενόψει της έναρξης της φετινής Ναυτικής Εβδομάδας, που είναι αφιερωμένη στην Μεγαλόνησο Κρήτη.

Ο Σεβ. κ. Ευγένιος λειτούργησε σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πάντων, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία των μελών της Κρητικής Αδελφότητας «Το Αρκάδι» και πλήθους πιστών.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος καλωσόρισε θερμώς τον Κρητικό Ιεράρχη και χαρακτήρισε «ευλογία» για την Μητρόπολη Δημητριάδος την ενταύθα παρουσία του.

Ακολούθως ο Σεβ. κ. Ευγένιος κήρυξε τον Θείο Λόγο, αφού ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη για την τιμητική του πρόσκληση και επαίνεσε το ποικίλο έργο του στην Τοπική Εκκλησία και όχι μόνο.

Αναφερόμενος στην σημερινή εορτή, ο κ. Ευγένιος την χαρακτήρισε «πρόκληση και πρόσκληση για όλους μας προς την αγιότητα. Οι Άγιοι δεν γεννιούνται, γίνονται, αγωνιζόμενοι μέσα στην ζωή αυτή για τον προσωπικό τους αγιασμό. Οι Άγιοι δεν είναι υπεράνθρωποι, αλλά σαν και εμάς, με τα ίδια πάθη και τις ίδιες αδυναμίες, που βιώνουν τον συγκλονισμό της μετάνοιας. Δεν τους τιμούμε, επειδή έχουν ανάγκη των εγκωμίων μας, αλλά επειδή εμείς έχουμε ανάγκη του παραδείγματός τους, το θάρρος, την ανδρεία, την ευψυχία, την ομολογία τους. Δεν πρόκειται για την ομολογία κάποιων σύγχρονων ψευδο-ομολογητών, αλλά για την αυτοπαράδοση στον Θεό, την εμπιστοσύνη στο θέλημά Του και την διαρκή μετάνοια. Γι’ αυτό, στην αγιότητα έχουμε όλοι θέση, δεν εξαιρείται κανείς. Αρκεί να μην είμαστε δεμένοι στα χαμερπή αυτής της ζωής…».

Αποκληρώνοντας τον λόγο του, ο κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στην παλαιά και τόσο σημαντική για τον ίδιο γνωριμία του με τον Ποιμενάρχη κ. Ιγνάτιο, και κάλεσε τον λαό μας να του δείχνει υπακοή και εμπιστοσύνη. Συνεχάρη δε και τα μέλη της Κρητικής Αδελφότητας Μαγνησίας, διότι με την όλη δράση τους στον τόπο μας, μεγαλύνουν και τιμούν την παράδοση και τον πολιτισμό της Μεγαλονήσου Κρήτης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ των ενδόξων ηρώων της Κρήτης και του Αγνώστου Ναύτου.

συλλείτουργο Αρχιεπισκόπου Κρήτης και Μητροπολίτου Δημητριάδος στον Βόλο

The post Λαμπρό συλλείτουργο Αρχιεπισκόπου Κρήτης και Μητροπολίτου Δημητριάδος στον Βόλο appeared first on Ορθοδοξία News Agency.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολιτική Απορρήτου & Cookies
YouTube
YouTube