Μαθήματα ελληνικής γλώσσας στη Λουσάκα με τη μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, την Κυριακή 25 Μαΐου 2025 ξεκίνησαν τα μαθήματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο σχολείο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στη Λουσάκα της Ζάμπιας, στο πλαίσιο της Ιεραποστολής. Σκοπός των μαθημάτων είναι η προετοιμασία του δεύτερου γκρουπ παιδιών που πρόκειται να μεταβεί στην Ελλάδα με υποτροφία, για σπουδές στο εκκλησιαστικό σχολείο στη Λαμία.

Τη διδασκαλία έχει αναλάβει η κυρία Ράνια Τσιριγώτη, δασκάλα στο ΤΕΓ ΛΟΥΣΑΚΑΣ, η οποία, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει τόσο με τα παιδιά όσο και με τους γονείς και κηδεμόνες τους. Τόσο οι γονείς όσο και οι μαθητές εξέφρασαν τη βαθιά τους ευγνωμοσύνη για αυτή τη μοναδική ευκαιρία που τους δίνεται, και δήλωσαν πως θα ευγνωμονούν για πάντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη, ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής και ο φορέας υλοποίησης αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος.

Αμέσως μετά, η κυρία Τσιριγώτη και οι μαθητές αποχώρησαν από τον Ιερό Ναό προκειμένου να ξεκινήσει το πρώτο τους μάθημα.

Η δασκάλα, εμφανώς συγκινημένη, δήλωσε:

«Είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι εδώ για να διδάξω στα παιδιά την ελληνική γλώσσα – όσο βέβαια προλαβαίνω. Μπαίνοντας στην αίθουσα, μου είχαν γράψει στον πίνακα: “We want to go to Greece”. Πρόκειται για ένα υπέροχο γκρουπ νεαρών παιδιών, με όνειρα και ενθουσιασμό. Κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, τα παιδιά δεν ξεκολλούσαν τα μάτια τους από τον πίνακα και από μένα. Είναι σπάνιο, αλλά συνέβη: όταν τα ρώτησα αν ήθελαν να κάνουμε διάλειμμα, αρνήθηκαν και μου ζήτησαν να συνεχίσουμε. Το πρώτο μας μάθημα έκλεισε με μια συγκινητική στιγμή, καθώς ο καθένας εξέφρασε ένα συναίσθημα – πώς αισθάνθηκε, τι ένιωσε. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη.»

Τα μαθήματα θα συνεχιστούν ανελλιπώς μέχρι το τέλος Ιουνίου, κάθε Κυριακή, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της παιδείας και της καλλιέργειας της ελληνοχριστιανικής ταυτότητας των νέων, μέσα σε ένα περιβάλλον αγάπης, πίστης και ελπίδας.

 

The post Μαθήματα ελληνικής γλώσσας στη Λουσάκα με τη μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας appeared first on Ορθοδοξία News Agency.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολιτική Απορρήτου & Cookies
YouTube
YouTube