Η νεολαία όλων των ενοριών της Αδελαΐδος γιόρτασε τον προστάτη της, Άγιο Στέφανο, την Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2025, στον Αρχιεπισκοπικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.
Ο εορτασμός άρχισε με την τέλεση του Εσπερινού στην αγγλική γλώσσα, εν μέσω πληθούσης εκκλησίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αδελαΐδος κ. Σιλουανού.
Στο τέλος της ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε τον λόγο στους νέους και τις νέες, που κατέκλυσαν τον Ναό, τονίζοντας τη σημασία της μετανοίας και εξομολογήσεως, καθώς και την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα της μελέτης του Ψαλτηρίου. Όταν μελετάται με προσευχή και προσοχή, επεσήμανε, το Ψαλτήριο θεραπεύει και προσφέρει ελπίδα, εμπνέει πίστη και γεννάει χαρά.

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος μίλησε για τον Άγιο Στέφανο τον Πρωτομάρτυρα και για τον Άγιο Θεόδωρο τον Γραπτό, οι οποίοι μαρτύρησαν διότι ταυτίστηκαν με τον Χριστό κι ομολόγησαν την πίστη τους ασυμβίβαστα.
Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στους νέους και νέες την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για ευλογημένο Άγιο Δωδεκαήμερο κι ευλογημένη καινούρια χρονιά.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, το εκκλησίασμα παρεκάθησε στο δείπνο που παρετέθη στην ενοριακή αίθουσα, όπου οι νέοι και νέες χάρηκαν την αλλήλοις εν Χριστώ συντροφικότητα.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)
The post Ο εορτασμός του Αγίου Στεφάνου, Προστάτου της Νεολαίας της Ιεράς Επισκοπής Αδελαΐδος appeared first on Ορθοδοξία News Agency.