Βουλγαρίας Δανιήλ: Ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας δεν είναι μόνο ιστορική μνήμη, αλλά διαρκής μαρτυρία πίστης

Βουλγαρίας Δανιήλ: Ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας δεν είναι μόνο ιστορική μνήμη, αλλά διαρκής μαρτυρία πίστης

Στην ιστορική και πνευματική σημασία του θριάμβου της Ορθοδοξίας ενάντια στην αίρεση της εικονομαχίας αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ από τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφκσι στη Σόφια όπου προεξήρχε του συλλείτουργου την Κυριακή, 1η Μαρτίου 2026, Κυριακή της Ορθοδοξίας. 

Ο Μακαριώτατος υπενθύμισε τα ιστορικά γεγονότα γύρω από την εικονομαχική έριδα, τον ρόλο της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου και τη σημασία της εορτής για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς σήμερα.

Τόνισε ακόμη την πνευματική σημασία της εορτής, ορίζοντας την όχι μόνο ως ιστορική μνήμη, αλλά και ως διαρκή μαρτυρία για την αλήθεια της Ορθόδοξης πίστης και την ανάγκη για πνευματική μαρτυρία και στον σύγχρονο κόσμο.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε κατά την τάξη η λιτάνευση των ιερών εικόνων.



Προσερχόμενος στον Ιερό Ναό νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε στην εορτή της Ορθοδοξίας.



Φωτογραφίες – βίντεο: Άνγκελ Καραντάκοφ

The post Βουλγαρίας Δανιήλ: Ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας δεν είναι μόνο ιστορική μνήμη, αλλά διαρκής μαρτυρία πίστης appeared first on Ορθοδοξία News Agency.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολιτική Απορρήτου & Cookies
YouTube
YouTube