Η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών έχει εντάξει στην πνευματική διακονία της το πρόγραμμα «Φιλολογικό Ειλητάριο» με χώρο διεξαγωγής την Βιβλιοθήκην «Αγιος Αγαπητος». Στο πλαίσιο αυτής της διακονίας, την Τετάρτην 17 Ιουνίου 2026 , η κ. Αντωνία Σαρρή, Επίκουρος Καθηγήτρια της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασε το θέμα: «Κριτική του κειμένου, κριτικόν υπόμνημα, μέθοδοι αξιολογήσεως μιάς κριτικής εκδόσεως. Εφαρμογή εις το κείμενον του λόγου του Αισχίνου “Κατά Κτησιφώντος”»
Συμμετείχαν διαδικτυακώς και επιστήμονες άπό την Ελλάδα και το εξωτερικόν και φοιτηταί, που παρακολουθούν τα μαθήματα του Κέντρου διά Βίου Μαθήσεως του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Παλαιογραφία και Κριτική του κειμένου».
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.