Επίσκεψη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης στον Μαρωνείας Παντελεήμονα

0

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, σε κλίμα εγκάρδιας επικοινωνίας και πνευματικής οικοδομής. Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασιλική Παντελίδου επέδωσε στον Σεβασμιώτατο τιμητική πλακέτα, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη διαρκή πατρική αγάπη, τη μέριμνα και την αμέριστη στήριξή του προς την Κίρκη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Παράλληλα, του προσέφερε ως ενθύμιο πιστό αντίγραφο της ιστορικής προσκλήσεως της πανηγύρεως του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Κίρκης, τιμώντας την εκκλησιαστική και ιστορική παρακαταθήκη του τόπου.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κίρκης για τις πλούσιες πολιτιστικές, κοινωνικές και εθελοντικές δράσεις του, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελείται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της διατηρήσεως της ιστορικής μνήμης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Κατά τη συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος έδωσε την ευλογία και την άδειά του για τη δημιουργία της ιερής εικόνας της Παναγίας της Κιρκαλιώτισσας, πρόταση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Ναλμπάντη. Η νέα αυτή ιερή παράσταση φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο πνευματικής αναφοράς και θρησκευτικής συνάντησης των Ιμβρίων και των κατοίκων του Δοξάτου, προβάλλοντας τους δεσμούς πίστεως, ιστορίας, ενότητας και αλληλεγγύης που συνδέουν τις δύο κοινότητες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.