Με υψηλής ποιότητας πολιτιστικό πρόσημο συνεχίζεται το 20ό Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, το οποίο φιλοξενεί καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών και αισθητικών αναφορών.
Το φεστιβάλ, με μακρά ιστορία και πολιτιστική προσφορά, συνεχίζει το πρόγραμμά του με συναυλίες της Ντόρας Μπακοπούλου και άλλων σημαντικών πιανιστών, εδραιώνοντας τη θέση του ως κορυφαίο γεγονός για το νησί της Αίγινας. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με μια βραδιά αφιερωμένη στο μιούζικαλ, ένα ρεσιτάλ της μέτζο σοπράνο Λένιας Ζαφειροπούλου και μια εμφάνιση του Minerva Duo με μουσικές για κλαρινέτο και ακορντεόν, σε συνδιοργάνωση με την αυστριακή πρεσβεία. Κορυφαία στιγμή της διοργάνωσης αποτελεί η συναυλία μουσικής δωματίου με τις διεθνώς καταξιωμένες Lily Maisky, Alisa και Natalia Margulis, οι οποίες συμπράττουν με τον διακριθέντα νέο μουσικό Οδυσσέα Τσακαλίδη. Η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει στην παραλία της Αύρας, όπου ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Έλλη Πασπαλά θα ερμηνεύσουν μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, με τη συνοδεία της Ντόρας Μπακοπούλου στο πιάνο. Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Ντόρας Μπακοπούλου και της Έλενας Χούντα, έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα που συνδυάζει σημαντικές ελληνικές και διεθνείς παρουσίες από τον χώρο της κλασικής μουσικής, βραδιές αφιερωμένες στο τραγούδι και το μιούζικαλ, αλλά και μια ξεχωριστή συναυλία λήξης αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι.
Έως και τις 22 Αυγούστου, η αυλή του Ναού του Σωτήρος, η παραλία της Αύρας και το πέτρινο Θέατρο Μολφέση στην Παχειοράχη μετατρέπονται για ένα ακόμη καλοκαίρι σε σκηνές απόλυτης μουσικής εμπειρίας.
Ένα Μουσικό Φεστιβάλ με βαθύ πολιτιστικό αποτύπωμα Από την πρώτη του διοργάνωση έως σήμερα, το Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας έχει παρουσιάσει περισσότερες από 150 συναυλίες με τη συμμετοχή 570 μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κατακτώντας μια ξεχωριστή θέση στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας και αποτελώντας σημείο αναφοράς για το καλοκαίρι του νησιού.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με συναυλία της διεθνούς φήμης πιανίστα και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντόρα Μπακοπούλου σε σύμπραξη με φίλους και συνεργάτες της (7/8), καθώς και ένα αφιέρωμα στην τέχνη του πιάνου με δύο σημαντικούς ερμηνευτές, τον Μάνο Κιτσικόπουλο και τον Φίληβο Γκάτζιο (9/8).
H καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ντόρα Μπακοπούλου / Φωτογραφία: NDP Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχει η βραδιά μιούζικαλ με νέους τραγουδιστές σε επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας Έλενας Χούντα (11/8), καθώς και το ρεσιτάλ της μέτζο σοπράνο Λένιας Ζαφειροπούλου με τον πιανίστα Θοδωρή Τζοβανάκη (13/8). Tο Minerva Duo θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με δημοφιλείς μουσικές για κλαρινέτο και ακορντεόν, μια εκδήλωση που αποτελεί συνδιοργάνωση με την Αυστριακή Πρεσβεία (17/8).
Στις εξαιρετικές βραδιές της διοργάνωσης συγκαταλέγεται η συναυλία μουσικής δωματίου με τις διεθνώς καταξιωμένες Lily Maisky, Alisa και Natalia Margulis και Lyda Argerich, οι οποίες θα συμπράξουν με τον Οδυσσέα Τσακαλίδη, διακριθέντα στον διαγωνισμό «Ακούμε τους Νέους 2025», σε συνδιοργάνωση με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (18/8).
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης / Φωτογραφία: NDP Μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι δίπλα στο κύμα Τέλος, όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ θα αποχαιρετήσει τους φίλους του στην παραλία της Αύρας, δίπλα στο κύμα.
Εφέτος, πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν τη βραδιά θα έχουν οι μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, τις οποίες θα ερμηνεύσουν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Έλλη Πασπαλά, συνοδευόμενοι στο πιάνο από την Ντόρα Μπακοπούλου (22/8).
Η Έλλη Πασπαλά / Φωτογραφία: NDP Παραμένοντας πιστό στον ανοιχτό και εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, το Φεστιβάλ συνεχίζει να προσφέρει είσοδο με μειωμένο εισιτήριο σε ανέργους, ΑμεΑ και σπουδαστές και δωρεάν είσοδο στους σπουδαστές του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας «Μούσα».
Πριν από κάθε συναυλία, όπως κάθε χρόνο, παρουσιάζονται σύντομες εισαγωγές που βοηθούν το κοινό να γνωρίσει καλύτερα τα έργα και τους δημιουργούς τους.
Το Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας διοργανώνεται από τη Mission Art ΑΜΚΕ και την Πόπη Μαλαπάνη.
Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 21.00.
Πληροφορίες και εισιτήρια: www.musicfestivalaegina.com
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο